A gyerekem új ajándéka

A gyerekek különleges lények. Nem csak a mi életünkben és a családban, de úgy általában is. Számomra mindig egyfajta misztikum jellemezte az ő élethez való hozzáállásuk, a felnőtté válásuk, a személyiségük kialakulása és sorolhatnám, de amióta gyerekem van inkább úgy látom, a megtestesült akaratosság és makacsság ötvözete mind. Vagy csak nekem jutott ki a jóból én nem tudom, de az két gyerekem makacs, akaratos, mindig mindent jobban tud és húsz százalékot sem enged az ő saját kis elképzeléséből.

Éppen ezért már rájöttünk a férjemmel, hogy ha valamit nagyon szeretnénk, mondjuk hogy egy macbooktok folyamatosan használva legyen az egyéként két hónapos gépen, azt nem szabad nekünk kérni, vagy nekünk utasításba adni, hanem úgy kell intézni, hogy a gyerek vágyjon rá. Ekkor mi jófejek is leszünk és jó szülők, mert kérlelés után megadjuk nekik amit szeretnének. Tudom, hogy sokan úgy gondolják ez nem túl szép, de farkastörvények uralkodnak.

Éppen ezért, mi vettünk magunknak a macbooktok.hu oldalról két gyönyörű tokot, és úgy intéztük, hogy a gyerekek láthassák, kedvet csinálva nekik is hozzá. Amikor kérték, hogy ők is szeretnének, elmondtuk neki, hogy csak akkor lehet, ha jól viselkednek, és koránt sem afelé megy a dolog, úgyhogy nem kapnak. Két napig angyalként viselkedtek, majd visszajöttek a kéréssel. Ekkor elmondtuk, hogy ha jó jegyet hoznak egy hónapig, akkor kaphatnak. Természetesen a gyerekeink okosak, tehát ha akarnak valamit azt meg is szerzik, így hát a jegyek is javultak, akkor pedig rendeltünk nekik egy-egy tokot az oldalról, és este nyitottunk rá egy pezsgőt, hogy az embernek nem mindig kell erősnek lennie, néha sokkal jobb, ha okosan intézi a feladatait szülőként is.

Leave a Comment