A kiválasztás, mint kulcstényező

Manapság már minden vállalat tökéletesen tudja, hogy az általa igénybe vett munkavédelmi szolgáltatás minősége koránt sem elhanyagolható tényező a mindennapi működést tekintve, és a balesetek kialakulásának megőrzését vizsgálva egyaránt. Koránt sem mindegy ugyanis, hogy a jogszabályi előírásoknak, kötelezettségeknek milyen hatékonysággal, illetve mennyi idő – és energia, valamint munkaerő ráfordítással tudunk megfelelni az operatív és hosszútávú működés tekintetében egyaránt.

Ma már számos szolgáltató található a piacon, aki hirdeti, az általa nyújtott szerződéssel és a rendelkezésre bocsátott munkatársakkal nem kell munkavédelmi munkatársat alkalmazni, hiszen szolgáltatásukkal megfelelnek a jogszabály erre vonatkozó pontjának. Igen ám, azonban sablon dokumentumokat és felszínes munkavégzést kapunk, ami mindaddig meg is felel egy vállalat működésében, amíg nem történik egy mindenre kiterjedő, szigorú ellenőrzés, ahol a specialitásoknak való megfelelés koránt sem lesz tökéletes, vagy ne adja az ég történik valamilyen nem várt esemény, baleset. Ebben az esetben a szolgáltató már koránt sem lesz olyan lelkes. A jogszabályi előírásoknak többé kevésbé megfelel az általuk felállított rendszer, a határidőknek maradéktalan megfelelnek, mit várnak még tőlük, fog elhangozni a kérdés.

Ne jussunk el egy ilyen szituációig, válasszunk már eredendően olyan szolgáltatót, aki maximális hatékonysággal, szakmailag tapasztalt és precíz szakemberekkel és mindenre kiterjedő, speciális szabályzatokkal, terület bejárásokkal, oktatásokkal végzik el minden tevékenységüket a munkavédelem területén.

Így nem csak biztosak lehetünk abban, hogy az ellenőrzések alkalmával nem kell bírságtól és egyéb szankcióktól félnünk, de a balesetek bekövetkeztének valószínűsége is a minimálisra csökken. Attól sem kell félnünk, hogy ha elő is fordul nem várt esemény, komoly problémát, esetleg emberéletet követelhet, mert a rendszer felépítéséből adódóan ennek az esélye majdhogy nulla lesz, kisebb balesetek, emberi mulasztások előfordulhatnak, azonban ez sem a vállalat hírnevét, sem pedig a működést nem fogja veszélyeztetni. Azt gondolom ez a fajta biztonság megér egy kicsit több keresgélést és válogatást a szolgáltatók között.

Leave a Comment