Az unokám örömére

A gyerekek a család ékszerei. Vigyázni kell rájuk, de imádjuk őket, csiszolgatni kell őket, és hát nagyon sokszor kis csellel vagy inkább mondhatnám úgy is, hogy az igazság elferdítésével kell őket jobb belátásra bírni. Mi legalábbis nagyszülőként is sokszor élünk ezzel, hogy a gyerek ne érezze magát rosszul amiatt, mert a szülő valamit nem enged meg neki vagy nem kaphat meg valamilyen újdonságot, játékot vagy amit épp szeretne. Az én kisunokám például most új ipadot akar. Hát igen, a mi időnk teljesen más volt. Mások voltak a játékaink, a szokásaink és a lehetőségink is, mivel a szüleink lehetőségei is teljesen mások voltak. Ma ez teljesen normális, és talán így is van jól. A világ változik, és aki nem alkalmazkodik valamilyen szinten ezekhez a változásokhoz biztosan nem fog tudni jól boldogulni benne.

Úgyhogy ő hét évesen szeretne egy új ipadot. Lehet erre sok mindent mondani, lehet tiltani, el lehet ítélni a szülőket is, én inkább arra vezettem rá ezt az apró csemetét, hogy akkor mi lesz a mostanival? Sajnálnia kellene hogy ott porosodjon a szekrényben, eladni meg hát hogyan? Már használta – az ő számára ugye nem létezik használt piac. Legalábbis nem létezett. Mert egészen két hónapig tudtuk azzal csitítani a dolgokat hogy ezt kommunikáltuk felé, egyszer csak előállt az almabazar.hu weboldallal, ahol hirdették az ipad felvásárlás mellett a használt iphonok és mac gépek felvásárlását egyaránt, sőt, az új eszköz beszerzésében is segítő kezet tudnak nyújtani.

Mondanom sem kell, hogy a kisunokám teljes örömöt festett az arcára és csillogó szemmel mondta a fiúnknak, azaz az apjának, hogy akkor mivel mi ezt mondtuk problémának, ő megoldotta, és akkor lehet új ipadje. Hát mondanom sem kell, hogy azért hozzátette még azt is, hogy ő nem akar megfosztani egy kisfiút sem attól, hogy annyira örüljön ennek az ő régi ipadjének, mint ő örült régen. Egy szó mint száz, sarokba lettünk szorítva. De az almabazar.hu csapata nagyon korrekt és lelkiismeretes csapat, így gazdagodtunk egy jó információval – azóta persze egy új ipaddel is.

Leave a Comment