Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor cipőt választunk?

Elég kellemetlen tud lenni, amikor rájövünk, hogy az általunk vásárolt cipőben, amit ugyan a boltban felpróbáltuk, hosszabb viselés után fáj benne a lábunk, a sarkunk, a lábujjunk. Van pár tipp, ami segíthet abban, hogy ne tévedjünk, és ne járjunk pórul, ha lábbelit veszünk.

Fontos, hogy a méret szempontjából inkább legyen pár centivel hosszabb, mint a lábfejünk, hiszen fontos, hogy legyen hely a lábujjunknak mozogni, ezzel el tudjuk kerülni az esetleges kidörzsölődést, ami nagyon sok napra okozhat nekünk kellemetlen perceket. Fontos az is, hogy olyan méretű, anyagú zoknival próbáljunk cipőt, amivel az esetek nagy részében viselni fogjuk. A cipő mélységét tekintve az a megfelelő, ha be tudjuk benne hajlítani a lábunkat, ezzel el tudjuk kerülni, hogy begörcsöljön a lábujjunk.

Kihagyhatatlan szempont a cipő sarka, aminek hibátlanul illeszkednie kell, hiszen az instabil sarok lehetővé teszi a lábfejünk csúszkálását, ami komoly fájdalmakat okozhat, és irritálhatja is a bőrt. A cipőt is érdemes védeni, ha egyszer megtaláltuk a tökéletesen hozzánk passzoló típust, hiszen ahhoz, hogy sokáig hűen szolgáljon minket, szükség van a karbantartásra. Hasznos a sarokvédő cipőre kívülre, sőt, belülre is a saját sarkunk védelme érdekében, elkerülve a kidörzsölődést. Illetve egy nagyon kényelmes talpbetét rendkívül jó szolgálatot tehet.

Leave a Comment